Haber

ABD merkezli düşünce kuruluşu: ABD savunma endüstrisi Tayvan’daki savaşa hazır değil

ABD merkezli bir çıkar kuruluşu olan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi (CSIS), Washington’un Çin ile olası bir savaşta Tayvan’ı desteklemek için askeri mühimmat üretme kapasitesinden yoksun olduğunu bildirdi.

CSIS’in yayınladığı “The Armory Empty in Wartime: The Challenge of the US Defence Industry” başlıklı raporda, Washington’un Rusya ile savaşında Ukrayna’ya verdiği askeri desteğin cephede kayda değer bir başarı sağladığı ancak bazı cephaneliklerin de tükenmesine neden olduğu belirtildi. kritik mühimmat stokları.

Ukrayna örneğinin, büyük güç mücadelesinin yol açtığı savaşların uzun menzilli endüstriyel kapasite gerektirdiğini gösterdiğine işaret edilen raporda, ABD’nin Tayvan’da Çin ile benzer bir mücadeleye girmesi durumunda uzun menzilli güdümlü füzeler gibi kritik mühimmatının devreye girebileceği uyarısında bulunuldu. bir hafta içinde bitebilir.

CSIS Uluslararası Güvenlik Programı Direktörü Seth Jones, bu tür mühimmatların stokları tükendiğinde yeniden üretimin planlanması ve uygulanmasının uzun zaman aldığına dikkat çekerek, önceden hazırlık yapılmadığı takdirde çok geç kalınacağı uyarısında bulundu.

Raporda, ABD’nin Ukrayna’ya destek amacıyla Ukrayna’ya gönderdiği birçok silahın stoklarının azaldığı, obüs, Javelin tanksavar füzeleri, Stinger uçaksavar füzeleri, anti-savar füzelerinin yerine yenilerinin konulmasının zor olduğu belirtildi. -kısa sürede topçu radarları ve büyük ölçekli top mermileri.

Yüzer platformlardan ve denizaltılardan atılacak uzun menzilli güdümlü füzelerin, Tayvan gibi ABD topraklarından uzak bir adada olası bir savaş senaryosunda kritik öneme sahip olacağına işaret edilen raporda, böyle bir çatışmada stokların Ada’nın savunması için gerekli olan Uzun Menzilli Gemisavar Füzelerinin (LRASM) sayısı bir hafta içinde tükenecek. verildi.

Aynı şekilde Harpoon kıyı savunma sistemi için gerekli mühimmat ve karadan havaya önleme füzeleri stoklarının da hızla tükeneceği ve ikmalinin zaman alacağı raporda vurgulandı.

Tayvan’daki muhtemel savaş senaryosunda kullanılacak Tomahawk füzeleri, havadan karaya füzeler, havadan karaya karşı tedbir füzeleri ve gemi savar füzelerinin tamamının üretiminin 20 aydan fazla sürdüğü ifade edilmiş, savaş durumunda stokların ikmalinde sorun yaşanacağı kaydedildi.

Çin’in kendi topraklarına dahil olduğunu iddia ettiği Tayvan, 1949’dan bu yana fiilen bağımsızlığını yaşıyor. “Tek Çin ilkesi”ne vurgu yapan Pekin, Ada’nın anakarayla yeniden birleştirilmesini ulusal hedef olarak tanımlıyor ve Tayvan’a yönelik girişimleri önleyeceğini belirtiyor. gerekirse güç kullanarak bağımsızlık.

habercide.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu