Almanya sınırdışı işlemlerini hızlandırdı
Almanya’da Federal Meclis, İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in hazırladığı, sığınma başvuruları reddedilenlerin ülke dışı süreçlerini hızlandırmayı amaçlayan yasa tasarısını kabul etti. Böylece Geri Dönüş Uyarlama Kanunu adı verilen kanun yürürlüğe girdi.
Federal Meclisin onayıyla yürürlüğe giren yasa, polisin arama yetkilerini genişletirken, sınır öncesi gözaltı merkezine yerleştirilen kişilerin gözaltı süresinin de 10 günden 28 güne çıkarılmasını sağlıyor. Bu uygulamanın amacı sınır dışı kararı verilen kişilerin kaçmasını önlemektir.
Düzenleme aynı zamanda suçluların, tehlikeli kişilerin, organize suç örgütü üyelerinin ve kaçakçıların sınır dışı edilmesini de kolaylaştırıyor. Suç örgütünün yabancı uyruklu üyelerinin bireysel yargılama sürecinden bağımsız olarak sınır dışı edilmesi planlanıyor.
YARDIM AZALACAK
Yeni yasayla birlikte mültecilere sağlanan yardımlar azaltılırken, kabul merkezinde ikamet etmesi gerekenlerin dokuz ay yerine altı ay sonra çalışmalarına izin verilecek.
İktidar ortağı Yeşiller’in yanı sıra muhalefetteki Hıristiyan Birlik partileri CDU/CSU ve sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin bazı milletvekilleri tasarıya karşı oy kullandı. Ancak yasa koalisyonun çoğunluğunun oyu ile Meclis’ten geçti.
Hem Başbakan Olaf Scholz hem de İçişleri Bakanı Faeser, sınır geçişlerinin hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.
Resmi bilgilere göre Almanya’da yılın ilk yarısında hakkında sınırdışı kararı verilen 279 bin 98 kişi vardı. İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre bu sayı eylül ayı sonunda 255 bine düştü. Bu kişilerden 205 binine, sınır dışı işleminin ertelenmesine imkan veren ‘hoşgörü belgesi’ (duldung) verildiği ve bu kişilerin hemen sınır dışı edilemeyecekleri belirtildi. Bakanlık, bu yıl eylül sonu itibarıyla 12 bin kişinin sınır dışı edildiğini açıkladı. (DW Türkçe)
kocasinanhaber.com.tr